Het keerpunt is bereikt

Zondagnacht … Niet één keerpunt maar verschillende keerpunten zijn bereikt …

Vrijdag 8 juni was het immers exact 9 maanden geleden dat de Microsoft garagepoort achter mij automatisch dichtklapte. De voorbije maanden probeerde ik te doen wat ik al 20 jaar aan een stuk deed; aantonen dat software niet alleen de brandstof maar ook de motor is voor het uitbouwen van een kennismaatschappij en kenniseconomie. Daarom de oprichting van de BVBA All Together en mijn betrokkenheid als BOA (Bestuurder – Ondernemer – Adviseur) Constructor bij verschillende bedrijven en initiatieven die jullie via mijn blog konden volgen. Toch blijf ik nog steeds vragen krijgen als ex-directeur Microsoft Belgium. Velen denken dat ik –zoals Bill en die andere eerste generatie Microsoft medewerkers- verschillende malen euro miljonair ben en dat ik investeerder geworden ben. Bij deze even rechtzetten dat ik nog steeds moet werken voor mijn geld en dat dergelijke dossiers onmiddellijk mogen doorgestuurd worden aan business angels en venture kapitalisten. Niet naar blogger Bruno. Mijn businesscards van ex-directeur Microsoft Belgium zijn al lang op maar –bij gebrek aan beter- blijft die reputatie mij achtervolgen. De meeste vrouwen werpen een baby op 9 maanden en dat gaan we dus ook maar doen. Deze week zal –ook ik- bevallen van een nieuwe job naast mijn andere professionele bezigheden. Met All Together naar een ander professioneel leven, een eerste keerpunt.

Ook familiaal zijn er aardig wat veranderingen. Jongste zoon Nils werd verleden week 18 jaar met als resultaat dat vandaag de volledige familie Segers – De Groot incl. beide zonen Hans en Nils naar het stemhokje diende te stappen. Vanaf 18 jaar heb je niet alleen andere rechten maar ook andere plichten … En dat geldt ook voor het ouderpaar. Onze verantwoordelijkheid voor de opvoeding zit er weliswaar nog niet op (en in het kader van levenslang leren zal die rol nooit stoppen) maar we hoeven niet meer financieel verantwoordelijk te blijven voor onverantwoorde activiteiten van onze beide zonen. Het wordt dus dringend tijd dat we ons familiale structuur aanpassen. Met All Together naar een ander privé leven, een tweede keerpunt.

Vlaanderen ontwaakte deze ochtend uit het paarse middenveld maar sloeg na de middag rechtsaf door het oranje knipperlicht. De bruinen van het Vlaams Belang zijn blijkbaar via wat bleekwater of judogrepen terechtgekomen in het oranje kamp van de tsjeven of op de tatami van Jean-Marie Dedecker. Maar collectief zijn we conservatiever en rechtser dan ooit geworden. Benieuwd tot welke stoelendans dit de komende dagen gaat leiden. Met All Together naar een ander Vlaanderen, een derde keerpunt.

En de staatshervorming ? Die werd vandaag spontaan gestart in Wallonië waar de PS niet meer de grootste partij is. Alle politieke families beginnen nu plotseling te roepen ‘Wij zijn de grootste in België’. Met All Together naar een ander België, een vierde keerpunt.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s