The real thing, Real Software

Na enkele korte adviesopdrachten tijdens de voorbije maanden stapte ik deze middag bij Real Software binnen als Chief Operating Officer. Zoals aangekondigd gisterenochtend via mijn blog en gisterenavond via een persbericht gaan we –eindelijk- ondernemer worden, de borst nat maken en verantwoordelijkheden nemen. The Real Thing. Tonen dat we in onze regio een kennis- en netwerkeconomie kunnen uibouwen, Echte software oplossingen bouwen. Kortom, Real Software. Niet meer, en niet minder. Maar vooral groeien, organisch en door acquisities. Werken met een Amerikaanse CEO die in hetzelfde gebouw als ik zit en werken met een Raad van Bestuur die maandelijks vergadert in de zaal naast mijn kantoor. Gedaan met wachten op besluiten uit de ivoren toren van het hoofdkwartier of nutteloos vergaderen met zeemeeuwen die te pas en te onpas het lokale filiaal binnen vliegen. Geen globale bedrijfslijder maar een lokale bedrijfsleider.

Een inwerkperiode van 100 dagen heb ik ook niet nodig. Want dat is een kwartaal omzet gemist. Mijn eerste daad ? Een ondernemingsraad ! Ik had er schrik van maar toch was ik onder de indruk van het positivisme dat nog steeds uitstraalt van de werknemers. Ook voor hen moeten het moeilijke jaren geweest zijn. Want geen enkele voetbalploeg zakt graag van Eerste naar Derde Afdeling. Vraag het maar eens aan KV Mechelen. Toch zag ik de vragen in hun ogen. Terwijl Unizo terecht een ondernemingsraad in vraag stelt bij kleine bedrijven reken ik echt op de Real Software ondernemingsraad om mee het bedrijf terug naar groei te brengen. All Together. Als een team. Want Together Everyone Achieves More !

Daarnaast nog even mijn batterijen opgeladen aan de vele artikels, telefoontjes, smsjes en emails van vrienden en sympathisanten. Allemaal positief en zeer stimulerend. We kunnen erin vliegen. Oh ja, echte beleggingstips, Real Tips, gaat u van mij nooit krijgen. Ook niet op deze blog. Want deze vrijbuiter is nu COO, Chef d’ Orchestre Officiel, van een beursgenoteerde onderneming en heeft helemaal geen zin in een –in navolging van het L&H proces in het Gentse ICC- Real proces in het Antwerpse sportpaleis binnen een paar jaar.

Toch een laatste goede raad van Tante Kaat. Alle officiële waarheden over Real Software vindt U steeds op de Real website, alle officieuze (on)waarheden over Real Software vindt U op het Cash forum en alle koop- en verkooptips vindt U in het boek van mijn goede vriend Paul D’Hoore. Vooral de sectie over de Koers/Winst verhouding waar Paul uitlegt wat goedkope en dure aandelen zijn is verplichte lektuur voor elke échte (of Real) belegger. En bij deze hebben al mijn trouwe bloglezers hun eerste en laatste tip gekregen. Een goede verstaander heeft immers maar een half woord nodig.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s