Wijze raad van een tachtigjarige ondernemer

Ik las zojuist een interview met André Leysen naar aanleiding van zijn tachtigste verjaardag. Deze generatie heeft in haar jeugd de laatste oorlog meegemaakt en daarna het nieuwe Europa zien geboren worden. In één mensenleven zijn zij van een Europa dat zichzelf uitmoordde en neerschoot, geëvolueerd naar een Europa van vrede, eenheid en voorspoed. Deze mensen hebben –allemaal- armoede en rijkdom gekend waardoor ze de evoluties van vandaag scherp kunnen analyseren en synthetiseren.

Deze Captain-of-Industry vat het mooi samen waar we in deze globale wereld naartoe evolueren. “De toekomst wordt bepaald door het land dat zijn eigen elites in huis kan houden en vreemde elites kan aantrekken”. Ik hoop dat onze politici het ook gelezen hebben want immigratie, hét thema van de toekomst, is tijdens de campagnes bijna niet aan bod gekomen. De uitspraak van Leysen gaat echter niet alleen op voor landen maar ook voor regio’s en ondernemingen. Alleen ondernemingen die hun elites in huis kunnen houden en vreemde elites kunnen aantrekken zullen kunnen blijven groeien.

Bij Real Software zoeken we alvast de komende 6 maanden meer dan 50 medewerkers, Real Opportunities ! Ik ken dus mijn eerste prioriteit; de beste mensen overhalen om bij Real Software te komen werken en ervoor zorgen dat de beste mensen bij Real Software blijven werken … Growing the Business by Growing the People.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s