De Zevende Dag, Morgen Maandag of De Week volgens Bruno ?

Het Dagboek van een Ondernemer startte maandag ll. en we zijn erin geslaagd het dagelijkse tempo aan te houden. Maar de zevende dag rustte God –en dus ook elke ondernemer- en daarom neem ik me voor om wekelijks op zondag even ‘mijn kijk’ op de wereld en de voorbije week kort en krachtig neer te zetten. De titel ? Er zijn verschillende mogelijkheden zoals ‘De Zevende Dag’, ‘Morgen Maandag’ of ‘De Week volgens Bruno’. En eigenlijk is een titel niet zo belangrijk want in dit geval is de lading immers belangrijker dan de vlag.

Voor de samenvatting van de eerste week gaan we het kort houden want één ding is duidelijk geworden; we zijn vertrokken voor een lange en moeilijke regeringsvorming. Mijn man van de week ? Johan Vande Lanotte. Zes jaar geleden ging Steve Stunt de gescheidenisboeken in mijn zijn oneliner ‘Ik had maar in te koppen’. Zondag vatte Johan het in dezelfde korte en krachtige stijl samen met zijn –intussen al even legendarische- uitspraak ‘We hebben de kiezer niet goed begrepen’. En in zijn kielzog stelde Maya Detiège ‘We moeten meer naar de militanten luisteren en niet naar al die spindoctors’. Alleen Freya heeft haar oneliner nog niet de ether in gestuurd. Of zou ze ook dat spiekbriefje zijn kwijtgespeeld ?

De man van de komende weken wordt zeker Yves Leterme. Want hij heeft alle troeven in handen. Met 800.000 voorkeurstemmen de post van federale premier ambiëren en afstevenen op harde en onmogelijke discussies over de noodzakelijke staatshervorming tijdens zijn beleid. Of met 800.000 voorkeurstemmen consequent op post blijven als Vlaams minister-president en  tot de regionale verkiezingen het kanselierschap laten aan Didier Reynders of Louis Michel. Op die manier krijgen we meer goodwill uit Wallonië en kan Leterme vanuit zijn positie de hele staatshervorming rustig ondersteunen. Het wordt kiezen tussen een korte, eenvoudige regeringsvorming en een moeilijke, lange staatshervorming of een moeilijke, lange regeringsvorming met als resultaat een korte, eenvoudige staatshervorming. Maar aangezien politici alleen maar in de politiek stappen ter meerdere eer en glorie van zichzelf ken ik het antwoord al. Of moet ik ook een briefje met een paar opmerkingen naar Johan Vande Lanote toeschuiven ?

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s