Een bedenking voor het weekend

Iets wat hopelijk tot nadenken aanzet op het einde van de werkweek zijn onderstaande bedenkingen van een bevriende ondernemer n.a.v. Bruno’s BlogBoek dd. 18/06

Las je laatste tekstje en bedacht me even het volgende. Ik heb sinds 1982 ondernomen, drie keer van zero gestart, en de tweede keer van ver onder zero zelfs. Telkens een bedrijf gevormd tot een miljardenbedrijf. Ben de eerste keer pardoes omgevallen omdat ik dacht alles te weten en bleek eigenlijk geen enkel inzicht te hebben in de meest bepalende factor rond je bedrijf en rond ondernemen met name de Power Of Finance, de PoF. Pas toen het te laat was begreep ik wat één van mijn bestuurders bedoelde met de kracht van het vliegwiel. In België is het zeer moeilijk om die kracht te ontwikkelen en te houden. Voor alle ondernemers die iets weten van ondernemen heb ik een tip die ik wil geven. Begin je zaak met iemand die je wegwijs kan maken in de PoF, of je vliegwiel zal snel … crashen. Rond dat gedeelte van ondernemen zie je ook weinig presentaties en ondersteunende cursussen, omdat … ervaring de enige school is waar je het kan leren. Dit weekend vertelde Logé van Systemat in De Tijd dat Vlamingen hun onderneming te snel verkopen. Ja, juist, wij hebben geen Waalse haute finance die door dik en dun de ondernemers steunen, neen in Vlaanderen heb je de koude PoF. Je maakt een fout en het vliegwiel crasht.

Ja, ondernemen in België, het is een hele onderneming. Pif, Pof, Paf en jij bent af. Of vergist mijn vriend zich ?

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s