De donkere kamer en de fotografe

Blijkbaar zijn er nog veel mensen die Bruno’s BlogBoek NIET lezen. Nu de verkiezingen achter de rug zijn hebben de marktonderzoekers geen bezigheid meer en bieden ze hun ‘peilingdiensten’ aan tegen ongelooflijk lage prijzen. Tijd dus om in te stappen en me te verdiepen in het profiel van mijn lezers. Een uitgebreide studie kwam tot een eenvoudige conclusie; er zijn nog steeds mensen die Bruno’s BlogBoek niet ontdekt hebben. Er is dus nog veel groei mogelijk. Waarvan akte.

Deze ochtend werd ik inderdaad met de realiteit geconfronteerd. Schaterlachende optimistische goedgezinde freelance fotografes die werken voor dagbladen behoren niet tot mijn lezerskring. Ze werkte in opdracht van De Tijd, dus had ze haar tijd genomen voor een fotosessie. Met een moeilijke opdracht van de twee journalisten die me een week geleden interviewden voor de weekend editie van volgende week; maak een foto van die pipo en zorg ervoor dat het een hi-tech look heeft. Over deze onmogelijke opdracht had ze 2 dagen haar hoofd gebroken.

Mijn blog had ze duidelijk niet gelezen toen ze zich deze ochtend meldde aan de receptie. Verleden week stelde ik immers dat het Real Software gebouw met de rode en grijze kleuren een echt mausoleum is maar toch wou ze mijn kantoor zien voor een persoonlijke foto. Ondanks verwoede pogingen van mijnentwege om de fotosessie buiten te laten plaatsvinden bleef ze aandringen op een aantal shoots binnenin. Ik heb alle truuks uitgehaald en haar alle plaatsen van het gebouw laten zien en mijn kantoor buitenspel gezet. Toch bleef ze aandringen om mijn kantoor te zien, en uiteindelijk heb ik gepast omwille van haar positieve energie en eeuwig optimisme.

“Tja, dit doet me denken aan mijn donkere kamer”, was niet alleen de bevestiging van mijn mening maar ook de bevestiging dat mijn blog te weinig gelezen wordt door kenners … Great minds think alike …

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s