Real Alumni

Universiteiten hebben hun afgestudeerden, bedrijven hebben hun ex-medewerkers. Deze Alumni vormen interessante, beroemde en soms wel beruchte netwerken. De Vlerick Alumni dicht bij ons en de McKinsey Alumni op een wereldwijd niveau. Real Software bestaat meer dan 20 jaar, heeft een hele historiek achter de rug en Real Alumni is volgens mij het grootste netwerk dat een Vlaams ICT bedrijf ooit heeft voortgebracht. Het wordt tijd, maar het is nog geen prioriteit, om dat allemaal eens in kaart te brengen. Wie weet kunnen we die Real Alumni ooit betrekken in de doorstart en de groei van de onderneming. Real Baby Come Back !

Een prioriteit is het echter niet want er is nog werk om alle huidige werknemers te behouden en te overtuigen dat we klaar zijn om terug te gaan groeien, kwartaal per kwartaal. De financiële toestand is hoe langer hoe stabieler, toch zal het nog een tijdje duren vooraleer iedereen dat beseft. Dat kon ik deze avond met eigen ogen en oren vaststellen op het afscheidsfeestje van een gerespecteerde medewerker. Er waren meer Real Alumni dan Real medewerkers en één van de huidige verkopers stapte op me af met de directe vraag “Komde gij bij Real ook efkes a zakke vulle ?” Ik kon het de man niet kwalijk nemen maar ik stond even aan de grond genageld. Na enkele losse consultingopdrachten heb ik immers besloten me de komende jaren persoonlijk te engageren in de doorstart van dit bedrijf en mijn reputatie is me meer waard dan mijn portefeuille. En ik hoop dat alle verkopers mee gaan vechten in die doorstart en niet even bij Real hun zakken komen vullen in afwachting tot ze elders een “betere” job gevonden hebben. Want ook daar moet er gevochten worden, concurrentie is overal.

De keuze is dus eenvoudig; get Real or get Alumnus ! It’s leaving or believing … zei de believer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s