De geest is uit fles

De geest is uit de fles, de persrelease staat op de website, de overname is publiek. Bloggen voor een beursgenoteerd bedrijf is niet eenvoudig want voor je het weet geef je ‘inside information’ vrij en kan je op het appél verschijnen bij de bankcommissie. Als ondernemende blogger heb ik de voorbije dagen dus op eieren gelopen want we waren in de laatste rechte lijn voor een eerste overname die moet aantonen dat Real nu echt terug klaar is om te groeien. De contacten liepen al een paar maanden maar sinds 10 dagen werd het bloedserieus. En ik mocht niets zeggen (of bloggen).

Het deed me allemaal een beetje denken aan de spurt bij het einde van een vlakke rit in de Tour de France. Al een hele rit loopt alles op wieltjes dankzij het ploegwerk en de voorbereiding maar in de laatste 100 meter kan alles nog fout lopen. Beide bedrijven ‘betastten’ elkaar al een drietal maanden en sinds 2 weken hebben zeer beperkte teams van beide organisaties zeer intensief contact -zowel via email, telefonisch als face-to-face- maar niemand mag iets te weten komen over deze prille liefde.

Toch hebben we de meet gehaald, zonder valpartijen. Deze ochtend een laatste meeting in het Antwerpse Crowne Plaza hotel. Daarna telefoons op en neer. Het checken van de laatste documenten. Alle documenten tekenen. De medewerkers informeren. Eerst in Berchem, daarna in Kontich. Een laatste Raad van Bestuur. Persbericht versturen. De teams van beide bedrijven samenbrengen. Iedereen verrast, de kloof is toch zo diep. Een jong bedrijf, met heel veel dynamiek, drive en ondernemerschap samenbrengen met een bedrijf dat ooit jong, dynamisch en ondernemend was. En eigenlijk nog steeds is, maar het misschien niet altijd beseft.

En nu zit ik hier, thuis, voor mijn PC, om na te denken hoe Axias en Real ervoor gaan zorgen dat 1 plus 1 meer is dan 2. Ik haat het woord overname, ik haat het woord integratie want ik besef –beter dan wie- dat elk bedrijf iets unieks inbrengt en dat we het beste van de 2 werelden moeten samenbrengen. Alleen op deze manier zorgen we ervoor dat de klanten ons samen vooruit zullen duwen.  

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s