Vakantie is …

Wat waren uw hobbies ?”, was de laatste vraag waarmee interviewer Luc menig kandidaat Microsoft-medewerker verbaasde. Er zijn er velen geroepen maar slechts weinig uitverkoren om bij het software walhalla te gaan werken. Luc deed er nog een schepje bovenop want hij wilde de kandidaten een zeer realistisch beeld geven aangaande de werksfeer bij het grootste softwarebedrijf. Microsoft is dan wel meerdere keren tot “Beste Werkgever” uitgeroepen maar niemand bij Microsoft heeft een nine-to-five job. Glijdende werktijden zijn wel mogelijk maar wanneer de ‘nachtbrakers’ hun laatste mail verstuurd hebben zijn de ‘ochtendmensen’ klaar om hun mailbox te openen. En zo draait het bedrijf (en de mailservers) 24 uur per dag, 7 dagen per week en heeft er niemand meer tijd voor hobbies. Tenzij mailen, chatten of bloggen … Deze anekdote flipte door mijn hoofd toen men mij kwam vertellen dat we zojuist een kandidaat geweigerd hadden omdat die een ‘regelmatiger leven’ wilde. De ICT-sector kan veel bieden maar zeker niet een regelmatiger leven. Bits vliegen immers op en neer tegen lichtsnelheid wat resulteert in een zeer flexibele relatie tussen klant en leverancier. Een Real Life kunnen we wel bieden, een regelmatig leven niet. Of misschien toch wel. Tijdens de vakantie. “Vaker thuis zijn ’s avonds is voor mij ook al vakantie”, stelde CEO Johan Vanneste van VLM Airlines vandaag in De Tijd. Gelijk heeft hij. Een regelmatig leven dus in juli en augustus.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s