Over zoon Nils, lezers van mijn blog en journalisten van De Tijd

Na de humaniora en voorafgaand aan hogere studies een maandje als werkstudent heeft zo zijn voordelen dachten wij. Er wordt aardig wat gepraat over studiekeuzes maar hoe kan je nu een studierichting kiezen als je nog niet weet hoe een ‘echte’ werkomgeving eruit ziet ? Zoonlief Nils ziet zijn vakantiewerk duidelijk als een manier om wat geld te verdienen terwijl wij hopen dat er ook iets wordt opgestoken over de werkomgeving. En zo geschiedde. Nils heeft de voordelen van de prikklok ontdekt. Terwijl mijn vriend Rudy Aernoudt deze toestellen systematisch laat verwijderen op de Vlaamse Gemeenschap en laat overplaatsen naar het Kafka museum of naar Bokrijk maakt onze zoon handig gebruik van dit technologisch hoogstandje. Voor een werkstudent is immers wat hij moet doen niet zo belangrijk, wel de manier waarop. Gewoon doen wat hij moet doen, en dat binnen de vastgestelde uren. “Vroeg opstaan ?”. “Dat is geen probleem”, zegt Nils, “maar wakker blijven, dat is de uitdaging”. Ik zal eens kijken of ik nog ergens een tikklok met alarm op de kop kan tikken.

Tja, mijn blog leest hij sowieso niet. Geen erg, want blijkbaar zijn er veel meer lezers dan ik dacht. Een schrandere lezeres maakte mij erop attent dat zelfs de journalisten van De Tijd mijn blog nauw opvolgen. Of hoe kan het anders verklaard worden dat vandaag plots een artikel verschijnt over een onderzoek van de redactie waaruit blijkt dat zeven van de achttien Belgische Bel20 bedrijven geen enkele buitenlandse manager aan boord hebben ? Lees mijn Morgen Maandag van de voorbije week er nog maar eens op na.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s