(on)aangename kennismaking

Beste Theo,

Toen ik in het voorjaar van 2003 –zoals afgesproken- de eerste draft ontving van uw essay Kennis Maken over het uitbouwen van een kenniseconomie in Vlaanderen was ik in de wolken. Zelden zag ik een visie en een actieplan zo kort, krachtig en leesbaar samengevat. Daarom antwoordde ik onmiddellijk positief op uw vraag om de publicatie en de communicatie van dit werk via mijn toenmalige werkgever te sponsoren. Nog steeds koester ik mijn persoonlijk, door U gesigneerd, exemplaar met de uitzonderlijk wijze woorden "Aan Bruno Beerschot, Met dank voor je steun in moeilijke tijden. Je stijl en respect voor integriteit en ethiek inspireert. Theo, 23/4/2003"

In de zomer van 2003 heb ik datzelfde boek als relatiegeschenk (en verplichte vakantielitteratuur) naar aardig wat business relaties en politici gestuurd om een breder draagvlak te creëren voor de aangehaalde problematiek. Samen maakten we ook deel uit van de eerste Raad van Bestuur van het IBBT dat opgebouwd werd rond de pijlers e-health, e-government, media en logistiek/mobiliteit. Niet toevallig de polen waarvan u melding maakt om zo kennis op te bouwen en te verankeren in onze regio. Via mijn blog refereerde ik herhaalde malen en in verschillende omstandigheden naar uw standaardwerk om iedereen aan te tonen dat het vijf voor twaalf is :

·        Ter gelegenheid van de lancering van het Voka plan op 17 oktober 2006 maakte ik een duidelijke verwijzing naar uw visie die reeds in 2003 werd gelanceerd

·        Op 30 juni 2007 maakte ik nogmaals een verwijzing naar deze unieke visie ter gelegenheid van een korte publicatie over kenniseconomie en informatiemaatschappij

Sinds 2003 ben ik dus de promotor bij uitstek, niet alleen van dit werk maar ook van uw meer dan juiste visie die nog steeds brandend actueel blijft en vraagt naar een doorgedreven uitvoering. Onlangs maakte ik nog melding van uw kwaliteiten bij Minister Moerman die nu ook persoonlijk kennis heeft gemaakt met Kennis Maken.

Recentelijk promootte ik het boek spontaan bij 2 journalisten van De Morgen toen tijdens een persoonlijk interview bleek dat dit referentiewerk bij hen nog steeds volledig onbekend was. Dat het gesprek plaatsvond in de kantoren van Real Software was een ongelukkige samenloop van omstandigheden die voor enkele onaangename uitspraken zorgde in het artikel van de zaterdageditie van De Morgen op 7 juli. Dat de jongens van De Morgen meesters zijn in het plaatsen van koppen en citaten –al dan niet in de juiste context- heb ik in december zelf mogen ondervinden. Toch is het is nooit mijn bedoeling geweest u persoonlijk te kwetsen. Indien dat het geval zou zijn bied ik u bij deze mijn welgemeende excuses aan.

Weet, beste Theo, dat ik u blijf respecteren als een voortrekker van de kenniseconomie in Vlaanderen. Misschien heb ik een vriend kwijtgespeeld maar u hebt er in elk geval vele lezers bij gewonnen … Want voor mij moet iedereen –jong en oud, bedrijfsleiders en politici- kennis maken met Kennis Maken. Alleen zo kunnen wij échte vlaggenschepen te water laten die onze kennis in Vlaanderen verankeren en buiten Vlaanderen verzilveren. Niet alleen Nederland heeft immers recht op een Zilverenvloot.

Misschien kunnen we ooit nog eens samenwerken aan de tweede uitgave van Kennis Maken.

Met de meeste hoogachting,

Bruno

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s