De Skat is in ’t stad

Ik zag het schip enkele jaren geleden voor de eerste keer in Kopenhagen. Grijs met een grote radar bovenop en een groot nummer achterop doet vermoeden dat het een oorlogsschip is maar het betreft hier één van de grootste privé jachten te wereld. En nu ligt het daar te pronken in de buurt van het Antwerpse eilandje; de Skat is in ’t stad ! Skat is het Zweedse woord voor ‘schatje’ en betekent tegelijkertijd belasting …

De eigenaar van deze overgedimensioneerde roeiboot is de excentrieke Amerikaanse miljardair van Hongaarse afkomst Charles Simonyi. 2007 was een druk jaar voor Charles want naast de vele filantropische projecten vond hij in februari een nieuw lief en kwam hij in april aardig van de grond met een stapje in de ruimte. Welverdiende ontspanning voor deze super-intelligente wetenschapper die sinds 30 jaar de toon aangeeft aangaande software ontwikkeling en software architecturen. In het Xerox PARC research labo ontwikkelde hij de techniek van metaprogramming en bouwde hij ervaring op met object-oriented programming. Technieken die hij gedurende 20 jaar verder optimaliseerde als hoofd van de ontwikkeling van Word en Excel, de 2 cash-cows van Microsoft. Flinke kippen die ook voor Charles geen windeieren legden. Vandaag staat de man aan het hoofd van Intentional Software om de revolutionaire technieken van intentional programming verder te ontwikkelen en te commercialiseren.

Waarom is de man in Antwerpen ? Om een bolleke te komen drinken ? Of mosselen op Sint-Anneke te eten ? Om te tanken ? Om de nieuwe huiscartoonist van DataNews wat te inspireren ? Of om even te checken of de intenties van Real Software goed zijn ? Ik weet het ook niet. 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s