Tijd voor bezinning

De Gentse Feesten zijn sinds vannacht afgelopen. Geen files op de Antwerpse Ring, weinig wagens op de parking in Kontich en een minimum aan transacties op Euronext. Iedereen heeft blijkbaar vakantie genomen; zowel klanten, personeel als aandeelhouders. Eindelijk even tijd om te bezinnen en ‘waarde te creëren in het bedrijf’ …

Er zijn vele mogelijkheden maar er is slechts één waarde die telt; de aandeelhouderswaarde want aandeelhouders zijn de eigenaars van het bedrijf. Raymond van ‘t Groenewoud weet al jaren dat artiesten maar één ding willen (je veux de l’amour) en aandeelhouders zijn soortgelijke artiesten die –terecht- maar één ding willen. Zij willen groei. Van de omzet. Van de marge. Daarom deze week –in alle stilte, terwijl iedereen in vakantie is- vele vergaderingen om de juiste dingen juist te doen, voor alle aandeelhouders. Want Real Software moet groeien, tout de suite, pour toujours.

Vergaderingen, vele vergaderingen en discussies, om de neuzen in dezelfde richting te zetten. En steeds dezelfde nagels te blijven kloppen. Want de logica is zeer eenvoudig :

1)       bestaande klanten moeten elke dag tevreden zijn

2)       tevreden klanten plaatsen meer bestellingen

3)       tevreden klanten overtuigen andere prospects om te bestellen

4)       meer bestellingen betekent meer groei

5)       groei betekent meer mogelijkheden voor het personeel

6)       meer mogelijkheden zorgt voor tevreden personeel

7)       tevreden personeel zorgt voor tevreden klanten

8)       ga terug naar 2

Alleen als iedereen de eerste stap zet kunnen we echte aandeelhouderswaarde creëren. Zodra het personeel dus beseft dat hun salaris betaald wordt door de klant kunnen de aandeelhouders op beide oren slapen. Mijn advies aan aandeelhouders ? “Investeer in bedrijven met lege parkings en volle orderboeken i.p.v. in bedrijven met volle parkings en lege orderboeken”. En Real Software ? Wij hebben een zeer kleine parking ! 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s