Welkom in BlackBerryland

Eén van de grote voordelen van vakantie is dat je meer tijd hebt om te lezen. Boeken van je favoriete schrijvers of artikels van je favoriete journalist. Gisteren kon ik bvb. genieten van de e-column van Dominique Deckmyn in De Standaard. Eindelijk nog eens iemand die met kennis van zaken uithaalt naar bepaalde uitwassen van onze digitale informatiemaatschappij.

Tijdens de eerste week van Bruno’s BlogBoek, op 5 april 2006, noemde ik de BlackBerry –de steeds trillende draagbare combinatie van brievenbus en telefoonhok– reeds de vibrator van de moderne CEO; een vibrator heeft ook geen enkele toegevoegde waarde voor je omgeving maar geeft je wel af en toe een persoonlijke kick. Intussen zijn we anderhalf jaar verder en is de situatie nog erger geworden. Blijkbaar slagen bepaalde managers er helemaal niet meer in om af en toe afstand te nemen van hun mailbox en tijd te maken voor degenen waarmee ze –op dat moment- in gesprek zijn.

Zo moeten ook de gesprekspartners van Leterme ondervinden dat ze in een face-to-face gesprek met de formateur veel minder aandacht krijgen dan de achterban van Yves die systematisch op zijn BlackBerryscherm verschijnt. België dreigt BlackBerryland te worden volgens Dominique Deckmyn. Een land dat gedomineerd wordt door workaholics en asociale controlefreaks die hun eigen medewerkers niet vertrouwen en niet in staat zijn om te delegeren. Toch geeft Dominique in hetzelfde artikel toe dat BlackBerry een nuttig apparaat is, het moet alleen op de juiste manier gebruikt worden.

De juiste manier ? Inderdaad, zoals Dominique ben ook ik een week zonder BlackBerry op vakantie in Frankrijk. En straks beklimmen we met een aantal fanaten de Galibier. Op de top maak ik zeker een foto van het gezelschap. En die wil ik graag doorsturen naar formateur Leterme met vermelding ‘Groeten vanop Signal de Botrange’ want de man haalt constant België en Frankrijk door elkaar. Maar hoe verstuur je zoiets zonder BlackBerry ? 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s