Nieuwe woorden

De Van Dale, het woordenboek der Nederlandse taal, staat open voor nieuwe woorden. Zo is Patricia Ceysens erin geslaagd om e-werken, e-papa en e-mama te laten opnemen in dit referentiewerk. Een e-mama is een jonge vrouw die het opvoeden van de kinderen combineert met thuiswerken via de computer of e-werken. Bij deze richt ik me –samen met een aantal sympathisanten op onze vakantielokatie- tot de Van Dale om het woord ‘langzaufen’ op te nemen. Langzaufen is de zomerversie van langlaufen. Want wat moet je anders doen bij gebrek aan sneeuw in het hooggebergte ? En wees gerust, Cola drinken we niet want we hebben gisteren ontdekt dat er Colabommen bestaan. Dat woord kunnen ze dus ook opnemen in de Van Dale. 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s