Hannibal had gelijk

Een dagje rondtoeren tussen 500 en 2500 meter in de Alpen, tussen de Franse Hautes-Alpes en het Italiaanse Piemonte, zorgen voor een aaneenschakeling van meesterwerken. We doorkruisen de 13 km lange Fréjustunnel om via Italië terug het Franse Briançon, de hoogst gelegen stad van Europa, te bereiken. Tussendoor allerlei bergpassen door onherbergzame gebieden en vandaag zelfs in onherbergzame temperaturen; op de Galibier is het 1 graad boven nul en is de zichtbaarheid 50 meter. Plots moet ik aan Hannibal denken die een paar eeuwen voor Christus vanuit Carthago via Spanje over de Alpen richting Rome trok. “Ofwel vinden we een weg, ofwel maken we er één”, stelde de dappere veldheer. Toen zorgde elk probleem nog voor uitdagingen, vandaag zorgt in onze overbevolkte en overgereguleerde wereld elke uitdaging voor een aantal problemen. GAIA overtuigen om met olifanten door de Alpen te trekken is misschien nog de meest eenvoudige … 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s