Redden Indiërs onze IT-markt ?

De vraag “Redden Indiërs onze IT-markt ?“ siert vandaag de voorpagina van Vacature.Einstein, het maandelijks carrière-magazine voor ict’ers en ingenieurs. Het antwoord is te eenvoudig om waar te zijn en vind je op de laatste pagina, daar staat vermeld wie onze IT-markt gaat redden. Als je Einstein niet ontvangt of geen tijd hebt om Einstein te lezen dan kan ik je alvast vertellen dat er in België een structureel tekort is van meer dan 10.000 ict’ers en dat jongeren steeds minder voor deze richting kiezen. We moeten dus –op korte termijn- arbeidskrachten importeren uit het buitenland. Daarnaast is het echter onze morele plicht om –met alle betrokkenen- ervoor te zorgen dat dit probleem op lange termijn wordt opgelost. Eén van de vele oplossingen is ervoor te zorgen dat we Belgische voortrekkers hebben, ICT-vlaggenschepen, die leiderschap uitstralen en passie opwekken. Want zonder Kim en Justine zouden jongeren niet aan tennis denken. Zonder Kim en Tia waren er te weinig jonge atleten. Daarom heeft ICT ook een vlaggenschip nodig, een echt vlaggenschip, en dat is vandaag op zoek naar de beste mensen om samen te groeien. Spring maar aan boord. Anders belandt de Belgische ICT misschien ook in het straatje waarin het Belgische voetbal is beland. 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s