Waarom bloggen ?

Ooit scheerde mijn blog hoge ‘kijkcijfers’ toen ik met mijn BeF vereniging handig inspeelde op de toenmalige actualiteit rond ons aller Freya. Vriend en vijand vroegen zich immers af of deze Gentse diva haar thesis zelf geschreven had. Het antwoord kennen we nog steeds niet maar dat doet er eigenlijk niet (meer) toe.
 
Wat vandaag echter wel belangrijk is wie dit stukje geschreven heeft. En daar hoeft geen enkele twijfel over te bestaan; dit stuk is eigen werk van Bruno Segers, geen ghost- of hostwriter. Wees daar maar zeker van, blogs zijn authentiek, ik ben het, it’s me. Iemand kan zich misschien tijdelijk als Bruno Segers voordoen en op het web bepaalde uitspraken doen maar niemand kan mij woorden in de mond leggen die ik nooit gezegd heb. Authenticiteit is dus een zeer goede reden om te bloggen; je bent jezelf, geen gedaantenverwisselingen mogelijk.
 
Zo kreeg ik gisteren via email een mooie tekst die een citaat van Bill Gates bleek te zijn. Een aantal waarheden als een koe, leest u maar : 
Love him or hate him, he sure hits the nail on the head with this!

To anyone with kids of any age, here’s some advice. Bill Gates recently gave a speech at a High School about 11 things they did not and will not learn in school. He talks about how feel-good, politically correct teachings created a generation of kids with no concept of reality and how this concept set them up for failure in the real world.

Rule 1: Life is not fair — get used to it!

Rule 2: The world won’t care about your self-esteem. The world will expect you to accomplish something BEFORE you feel good about yourself.

Rule 3: You will NOT make $60,000 a year right out of high school. You won’t be a vice-president with a car phone until you earn both.

Rule 4: If you think your teacher is tough, wait till you get a boss.

Rule 5: Flipping burgers is not beneath your dignity. Your Grandparents had a different word for burger flipping — they called it opportunity.

Rule 6: If you mess up, it’s not your parents’ fault, so don’t whine about your mistakes, learn from them.

Rule 7: Before you were born, your parents weren’t as boring as they are now. They got that way from paying your bills, cleaning your clothes and listening to you talk about how cool you thought you are. So before you save the rain forest from the parasites of your parent’s generation, try delousing the closet in your own room.

Rule 8: Your school may have done away with winners and losers, but life HAS NOT. In some schools they have abolished failing grades and they’ll give you as MANY TIMES as you want to get the right answer. This doesn’t bear the slightest resemblance to ANYTHING in real life.

Rule 9: Life is not divided into semesters. You don’t get summers off and very few employers are interested in helping you FIND YOURSELF. Do that on your own time.

Rule 10: Television is NOT real life. In real life people actually have to leave the coffee shop and go to jobs.

Rule 11: Be nice to nerds. Chances are you’ll end up working for one.

Toch klonk het mij allemaal een beetje té gemaakt en té amerikaans. Trouwe lezers kennen mijn uitspraak Al gaat de leugen nog zo snel bloggers (of Google) achterhalen ze wel en zo bleek dat deze interessante -en misschien wel juiste- 11 regels uit het boek Dumbing Down our Kids van opvoeder Charles Sykes komen. De tekst werd echter in de mond van Bill Gates gelegd want wie luistert er nu naar opvoeders die boeken schrijven ? En via Bill en het Internet bereik je de hele wereld.
 
Wie als eerste de tekst in de mond van Bill heeft gelegd dat zullen we niet meer te weten komen maar dat het geen tekst is van Bill dat weet nu iedereen. Waarom ? Het stond niet op Bill’s blog. Want daar praat alleen Bill.
 
Maar Bill heeft geen blog! Misschien zou ik toch beter stoppen met bloggen en mijn favoriete oneliner If you can’t manage the change, you ‘ve to change the management snel in de mond van Bill leggen om zo eeuwige roem te verwerven. Dan hoef ik hem niet te beitelen op de grafsteen waarvan ik in mijn blog gisteren droomde.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s