Topless vergaderen

Binnen bepaalde bedrijven wordt er misschien teveel vergaderd maar vergaderingen zijn uiterst noodzakelijk om een bedrijfsvisie in actie om te zetten. Een vergadering is immers de plek bij uitstek om elkaar te informeren, te discussiëren en beslissingen te nemen. Toch blijf ik me ergeren aan het misbruiken van technologie tijdens hedendaagse meetings. Mensen zetten een laptop op tafel om efficiënt nota’s te nemen maar zitten doorgaans stiekem mails te lezen of hun mailbox op te schonen. De GSM hebben ze zogezegd bij om bereikbaar te zijn terwijl dit toestel een leuk excuus is om te pas en te onpas buiten te stappen of SMSjes te versturen. Kortom, tegenwoordig komen mensen naar meetings om te ‘meeten’ met personen die niet op diezelfde vergadering aanwezig zijn. Efficiëntie troef !
 
In Silicon Valley hebben ze al lang de oplossing, nu hebben ze er zelfs een naam voor gevonden: topless vergaderen. Weg met al die laptops en andere technologie, gewoon terug vergaderen met de mensen die in de vergaderruimte aanwezig zijn. Praten met mensen die tegenover je zitten ipv met mensen die niet aanwezig zijn.
 
Worden topless vergaderingen en mailloze werkdagen dé redding van onze ‘always on, always connected’ samenleving ? Uit goede bron vernemen we dat de vrijdagse ministerraad morgen topless zal verlopen onder impuls van Minister van Vereenvoudiging Q. De eerste minister is echter nog niet op de hoogte want zijn blackberry heeft nog niet getrild op de Navo conferentie. Kan iemand ter plaatse hem op de hoogte brengen ? Minister Milquet heeft spijtig genoeg haar gebruikelijk antwoord gegeven over haar deelname aan deze primeur. Of zou ze alleen de titel ontvangen hebben van kwajongen Quickie ?

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s