The Book for People Who Do Too Much

Het is 1 uur maandagochtend en de grote klus -het opruimen van ons huiskantoor- is eindelijk geklaard. Na zoveel jaren moest het er immers ooit van komen; al die papieren en bijhoudertjes van vorige werkgevers vliegen de deur uit. De papierslag van scouts en chiro in Schoten kan er alleen maar wel bij varen. Ik word dit jaar 50, ben dit jaar 25 jaar aan het werk en volgend jaar 25 jaar gehuwd maar je kan niet alles blijven bijhouden. Volgens mij heb ik zelfs mijn diploma (en misschien zelfs mijn trouwboekje) bij het oud papier gegooid. Toevallig de 2 attributen die ik de voorbije 25 jaar nooit heb moeten tonen.
 
Maar o ironie. Als laatste wapenfeit in deze heroïsche schoonmaakoperatie stoot ik op het boek "The Book for People Who Do Too Much". Ooit gekregen van Michael, één van mijn betere medewerkers en één van die stachanovisten die voor mij op kantoor was en steeds na mij het kantoor verliet. Het boek duwt de vingers op de open wonde van al degenen die denken dat veel, vroeg en laat werken zaligmakend is. En op pagina 11 een vermelding dat de meeste hartaanvallen plaatsvinden om 9 uur op maandagochtend. Seffens sta ik vroeg op om Hans en zijn vriendin Sylvie om 7 uur naar het station te brengen en dan ben ik ruim voor 8 uur op kantoor. Kan iemand de MUG van het Universitair Ziekenhuis van Edegem alvast verwittigen ? Slaapwel.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s