Duco Sickinghe naar Belgacom ?

Er is de laatste tijd aardig wat te doen rond de Belgische telecommunicatiebedrijven. Belgacom en Telenet gaan regelmatig in de clinch om aan te tonen dat ze in een harde concurrentiestrijd verwikkeld zijn maar eigenlijk gaat achter dit duopolie een BT (Belgacom/Telenet) monopolist schuil die systematisch de prijzen hoog houdt t.o.v. de ons omringende landen. Uw dienaar stelde deze problematiek als een volleerde ICT-nar reeds ettelijke keren aan de kaak maar stopte deze praktijken na vele virtuele bedreigingen. Gelukkig heeft de nieuwe minister van economie en innovatie ook ontdekt dat België een markt is van 2 is te weinig en 3 is teveel. We kijken uit naar de derde hond in het kegelspel die door Quick en zijn Flupkes naar dit landje rond Brussel zal gehaald worden.
 
In de Belgacom twin towers zit men echter ook niet stil. Na de overname van concurrenten zoals Scarlet is men nu overgegaan tot een nieuwe tactiek; het overnemen van mensen. Op die manier hoeft men geen schrik te hebben van ijzeren Nellie, de Europese Miss Monopoly. Enkele weken geleden strikte men Michel Decoster, de topman van BT (dat deze keer staat voor British Telecom) Benelux. Gisteren sloeg men Grégoire Dallemagne, de nummer één van Tele2, aan de haak. De jongens van De Tijd spreken van een ongecoördineerd offensief tegen de concurrentie maar wij zijn -zoals steeds- beter geinformeerd.
 
Een snelle lunch in taverne Den Beer op de Grote Markt in Mechelen, ook wel eens de refter van Telenet genoemd, de oortjes open en we kennen de waarheid. De volgende in de rij wordt topman Duco Sickinghe. Als opvolger van Didier Bellens die dan rustig op pensioen kan vertrekken en samen met zijn mentoren Albert Frère en Elio Di Rupo van een welverdiende rust kan genieten. Albert is een baron, Elio is franstalig en Duco is van Friese landadel die de taal van Molière beheerst als geen ander. The perfect fit. Iedereen naar Belgacom en prijzen (nog meer) naar boven.
 
Vooral petje af voor de blog van Luc, de gehaaide hoofdredacteur van DataNews die niet alleen sneller was maar vooral niet satirisch. Het weze gezegd.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s