Als hij maar geen wielrenner wordt …

Iedereen zingt bijna dagelijks het fameuze "als hij maar geen voetballer wordt, ze schoppen hem misschien half dood" uit Jimmy van Boudewijn de Groot maar vandaag heb ik met Tommeke Tommeke Tom Boonen te doen.
 
Maanden aan een stuk schrijft de pers zich te pletter dat Tornado Tom niet meer kan trappen en dat de Bom uit Balen geen enkele wedstrijd meer kan winnen. Kortom, de jongen maakt geen snelheid meer. Je kan een topsportman op geen betere manier scherp zetten. Ooit zei iemand tegen Jean-Marie Pfaff dat hij niet kon keepen en ziedaar JMP plukte de bal boven het hoofd van zijn beste verdediger Eric Gerets terwijl die zich bijna aan de cornervlag bevond. Idem voor Tom Boonen. Deze adonis gooide zijn jonge vriendin buiten, riep zijn Lore terug binnen en raasde als een sneltrein door de hel van Roubaix. Iedereen gelukkig en al de snelheidsovertredingen werden hem van harte gegund.
 
Een paar dagen later in de kermiskoers van Schoten, door anderen de Scheldeprijs genoemd, weer hetzelfde. Tommeke Tom flitste door de Churchillaan, was eerst aan de meet maar stak de handen te vroeg op omdat dorpsgenote Marie-Rose Morel, handig achter de meet opgesteld, te snel de nieuwe slogan van het Vlaams Belang ontboezemde. Toch fietste Boonen de voorbije dagen als een sneltrein door het land en iedereen werd er lyrisch van.
 
Succes is echter van korte duur want vandaag wordt deze overbegaafde wielrenner door alle persmuskieten terug de put ingeschreven. Plotseling rijdt Tom te rap en moet hij trager gaan rijden. Ik begrijp er niets meer van. Maanden aan een stuk te traag, dan alles ok maar plots is hij weer te snel … "Als hij maar geen wielrenner wordt, ze schrijven hem misschien half dood". Ze hebben zelfs zijn rijbewijs afgepakt. Hoe gaan we nu nog een (voorjaars)klassieker winnen ?
 
"Maar liever dat nog dan een bord op zijn kop van de zakenman want daar wordt hij alleen maar slechter van" is die andere zin van Jimmy. Waarschijnlijk heb ik deze week teveel zakenmannen gezien en sluiten we de blogweek af met deze keiharde oneliner. 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s