De tekst ben ik, de foto ben ik niet

Mijn zaterdag column zoals vandaag verschenen in De Standaard.biz

 

Bruno_sf De zevende dag rustte god, maar omdat CEOs helemaal geen goden zijn, gaan we gewoon door, op zaterdag én op zondag, zoals beloofd aan De Standaard. Want de wereld staat nooit stil en er is altijd wel iets dat me te binnen schiet. Zo kreeg ik deze week een reactie uit Rome met een verwijzing naar de vraag of een CEO al dan niet moet bloggen. Lees maar. 

The best CEO blogs — those that generate the most buzz, traffic and excitement — are the ones published by truly enthusiastic CEOs. You can spot these blogs fairly easily, because the energy and passion with which the CEO writes becomes palpable.

Allemaal zeer juist. Toch voeg ik er één ding aan toe; authenticiteit. Laat het niet over aan anderen, doe het zelf. Zoals ik hier nu zit. Met een tasje koffie. Normaal gesproken gebruik ik de zaterdagochtend om kranten en weekbladen door te nemen, vandaag gaat een deel van de tijd naar het uittikken van deze tekst.

Authenticiteit dus. Op het wereldwijde web is er al voldoende persoonsverwarring. Laat dus niet schrijven, schrijf zelf; teveel mensen doen zich voor alsof ze de persoon in kwestie zijn. Op Netlog en Facebook circuleren profielen van mensen die anderen zijn. Niet alleen op blogs, maar ook op mediasites plaatsen mensen de reacties onder naam van bekende vrienden of collega’s. Soms voor de fun, maar soms ook om die personen in diskrediet te brengen. Deze week liep ik een collega tegen het lijf met een knalzwarte T-shirt met daarop de tekst “F*ck Google. Ask Me”. Dikwijls heb ik vragen en opmerkingen bij de kledij die mensen tijdens het werk dragen, maar dit vond ik één van de betere. Google wordt immers te pas en te onpas gebruikt om dingen (op) te zoeken en het antwoord dat tevoorschijn komt, wordt al te dikwijls als het enige juiste gezien. Ga echter voor de check, double-check en daar kan je Google ook voor gebruiken. Dan geldt “Al gaat de leugen nog zo snel, Google achterhaalt ze wel” zoals ik een tijdje geleden schreef in Bruno’s Blogboek.

Tijd nu voor De Tijd, De Standaard, Gazet van Antwerpen, Trends, Knack, Humo en de Bode van Schoten. Eens bijlezen en kijken of zij de waarheid schrijven. Oh ja, voor ik het vergeet; deze tekst schreef ikzelf, de foto ben ik niet. Ik heb nooit geposeerd in een gele lederhose met een gele hoed. Maar met Photoshop kan iedereen van elk Miss Baksel een Miss Belgium maken. Er is dus nog hoop voor Ignace Crombé.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s