Een nieuw jaar en een nieuw decennium. Bruno Segers

Het is nog steeds januari, dus nog even tijd om al het beste te wensen voor het nieuwe jaar.  Verleden jaar deden we een soortgelijke oefening, vandaag een korte en krachtige update. 2009 was immers een jaar om snel te vergeten, in 2010 zullen we alle focus en energie nodig hebben.

 

Belangrijkste gebeurtenis van 2009?
De vaststelling dat de recessie wereldwijd is en dieper zit dan gedacht. Uitspraken zoals “het zal wel overwaaien” aan het begin van het jaar werden vervangen door “we moeten alles herdenken, zaken anders aanpakken” aan het einde van het jaar.

 

De meest ergerlijke trend in de IT-sector?
Sociale netwerken. Nog nooit zoveel uitnodigingen of emails ontvangen van mensen die ik niet ken en/of nog nooit ontmoet heb. Gelukkig hebben we het woord “defrienden” uitgevonden zodanig dat men ook in de virtuele wereld op zijn beslissing kan terugkomen.

 

De meest positieve trend?
Cloud computing. Het wordt duidelijk dat we via GSM, PC of TV constant op een interactieve wijze met elkaar verbonden zijn. Zowel business-to-business, business-to-employees als business-to-consumers zal deze vaststelling aanwenden om nieuwe manieren van werken, leven en communiceren op te gaan zetten.

 

Positieve en negatieve verwachtingen voor 2010?
De aarde warmt op, de winters worden strenger maar we staan voor de grote doorbraak van unified communications. Iedereen kunnen bereiken op basis van zijn/haar naam, onafhankelijk van plaats of tijdstip, gedaan met telefoonnummers en emailadressen. Een eenvoudige luxe die nu vanzelfsprekend wordt.

 

Persoonlijke voornemens voor 2010?
Na de verkiezing van Jos Ghysen als de meest populaire blogsite wordt het dringend tijd dat ik terug ga bloggen. Publiek samen met zoon Hans op brunosegers.com en professioneel voor alle RealDolmen medewerkers op portal.realdolmen.com. Niet dagelijks maar wel een aantal keer per week.

 

Oh ja, mijn wensen voor 2010 ter afsluiting. Een goede gezondheid, zowel voor mensen als bedrijven. Eenvoudiger kan het niet.

 

En tegelijkertijd iedereen eraan herinneren dat we met 2010 een nieuw decennium ingetreden zijn. In ICT verandert alles snel en velen zijn al vergeten dat de millennium bug de wereld op zijn kop zou gooien tussen 31/12/99 en 01/01/00. Intussen kennen we de waarheid. Maar zullen we tegen 2020 eindelijk in staat zijn om ICT-projecten “binnen de specificaties, binnen budget, binnen de tijd én zonder bugs”  op te leveren ? Ik ben benieuwd.

 

PS Nieuwjaarsbrieven lees ik al lang niet meer maar deze nieuwjaarsbrief is verplichte lektuur voor iedereen die zichzelf en deze wereld serieus neemt. Veel lees- en luistergenot.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s