5 dagen voor de verkiezingen vraagt de bezorgde Antwerpenaar om NU ANDERS te stemmen via een Open Brief in alle dagbladen

Open brief van een bezorgde Antwerpenaar

NU ANDERS

Onze haven, industrie, diamant en bedrijven zorgen voor heel wat welvaart. In de provincie Antwerpen produceren we met zijn allen 17% van het bruto binnenlands product, en dat is meer dan in 8 van de 27 Europese lidstaten.
Dat zoveel Antwerpenaren werken, sparen en ondernemen, is cruciaal voor de fi nanciering van onze sociale zekerheid. Je kan immers maar herverdelen wat eerst door arbeid is verdiend.
Wij maken ons daarover grote zorgen. Op werken en ondernemen betalen we in dit land torenhoge belastingen. Het aantal startende ondernemingen daalt, veel bedrijven gaan over kop, de werkloosheid stijgt tot ver boven het Vlaamse gemiddelde. Het ondernemersklimaat in onze stadsregio wordt bovendien ernstig ondergraven door de dramatische en aanslepende mobiliteitsproblemen die al lang hadden moeten opgelost zijn.
Op 14 oktober zijn er gemeenteraadsverkiezingen. In de grootste stad van Vlaanderen hebben deze verkiezingen een uitzonderlijk belang. Wij denken dat het beleid dringend de hand aan de ploeg moet slaan.
Wij Antwerpenaars hebben nood aan mensen op het Schoon Verdiep die de belangen van Antwerpen consequent durven verdedigen in de stad en in Brussel, die beslissingen nemen en die vervolgens een schop in de grond durven steken. Geen marketing slogans, maar daden.
De (bezorgde) Antwerpenaar.

4 gedachtes over “5 dagen voor de verkiezingen vraagt de bezorgde Antwerpenaar om NU ANDERS te stemmen via een Open Brief in alle dagbladen

  1. Met verbijstering nam ik nota van uw rechts-economisch stemadvies voor Antwerpenaren. U zet zich in de groep van neo-kapitalistische profiteurs die zich (terug) in een feodaal systeem met rijke bedrijfsleiders en slaven-werknemers zien. Helaas vindt u daarbij steun via VB, N-VA en een deel van de OVLD. Deze fascistoïde groepen zien zo een systeem maar al te graag waarheid worden. Ondertussen blijkt in heel Europa dat de (rechtse) besparingspolitiek de groei fnuikt, de werkloosheid omhoog jaagt en vele burgers in de armoede jaagt. Maar ja , wat trekt iemand als u zich ook aan van de gewone burger … Ik zou zeggen ; belast de bedrijven aan het normale tarief van 33% i.p.v. de 1 à 2% die sommige n betalen, een hoogste 80% belastingstarief voor iedereen die meer dan 250.000 euro verdient..Gaan ze lopen uit België? Zoveel te beter, een beschaafde , vooruitstrevende staat heeft echt dat zootje asociale egoïsten niet nodig! Ik betaal zelfs een deeltje van uw vliegtuigticket naar Texas of Rusland,plaatsen waar u zich erg thuis zal voelen.

  2. Je bent niet “De (bezorgde) Antwerpenaar.” Je bent een Antwerpenaar en je (jullie) hadden gewoon je naam moeten zetten onder die tekst. Iedereen heeft recht om zijn mening te uiten, maar je moet dat niet doen verpakt als analyse in naam van heel Antwerpen.

  3. Het lijkt alsof u en uw groepje anoniemen pleit voor het BAM-tracé en de Oosterweelverbinding. Hoe u dit rijmt met een bestuur dat Antwerpen durft te verdedigen in Brussel, ontgaat me. Of vereenzelvigt u ‘Antwerpen’ met ‘de bedrijven in Antwerpen’? Voor de meesten onder ons is Antwerpen de stad waarin we wonen, leven, kinderen grootbrengen, met wat geluk ook werken. Wij wonen niet in een groene rand om elke dag te kunnen vloeken in de auto dat we niet snel genoeg in de stad geraken. Wij, de mensen die hier leven, vragen vooral een bestuur dat inzet op levenskwaliteit en een gezonde leefomgeving, net als elke andere Vlaming.

    De mobiliteitsproblemen in ons land en onze stad worden niet enkel veroorzaakt door een onafgewerkte, extreem slecht geplaatste ring, maar ook door een naar mijn mening verkeerd mobiliteitsgedrag.

    Bedrijfsleiders zouden beter inzetten op een groene economie, de economie van de toekomst, en daarbij ook kijken naar issues als bedrijfwagens, thuis- en telewerken, flexwerken en het uitwerken van alternatief transport. Misschien kunt u op dat vlak eens kijken hoe de overheidsbedrijven dat doen. Want terwijl u en uw werknemers zitten te vloeken in een gesponsorde bedrijfswagen, zitten meer dan 500.000 Antwerpenaars te vloeken op uw hinderend, vervuilend en ongezond verplaatsingsgedrag.

    De (meer dan bezorgde) Antwerpenaar.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s