Eerst even -voor de zekerheid- herhalen wat we niet gaan doen

Sinds gisteren (1 april) is de toon gezet en zijn de verwachtingen natuurlijk hoog (?) gespannen. Hier en daar een (cyber)vraagje van een volger van het eerste uur en vooral het ongeloof. Meent hij het of meent hij het niet? Doet hij het of doet hij het niet? Komt er vandaag een blog en wat gaat hij nu doen?

Er komt dus -bij deze- een blog en die ongelovigen hebben alvast ongelijk. Maar het antwoord op wat ik ga doen komt er nog niet. Want de grootste fout die ondernemers maken is de focus te leggen op de verkeerde dingen. Omdat ik nog geen ondernemer ben maak ik dus even van de gelegenheid gebruik om te benadrukken wat ik NIET ga doen. Gewoon om mezelf te dwingen nooit meer de focus te leggen op deze verkeerde dingen en hulp te vragen aan iedereen om mij te coachen bij dit moeilijke proces en om ervoor te zorgen dat ik in de nadagen van mijn carrière deze valkuilen vermijd. En ja, dat van die ezel en zijn steen mag ik zeker niet vergeten.

Op 8 september 2006 vertelde ik al zeer duidelijk wat ik niet ging doen na mijn vertrek bij Microsoft

 1. ik neem geen sabbatical want ik heb de voorbije jaren al op regelmatige basis af en toe de stekker uitgetrokken
 2. ik ga niet meer werken voor een multinational en 7 jaar later ben ik meer dan ooit overtuigd dat zij geen bijdrage leveren tot de locale economie maar meesters zijn in globale winstoptimalisatie zonder oog op lokale toegevoegde waarde

Op 14 november 2013 sloot ik nog een aantal andere mogelijke toekomstige misstappen uit

 1. niet meer voor een beursgenoteerde onderneming want in een periode van duurzame groei is de beurs (en niet ik) aan een sabbatical toe
 2. niet meer in een onderneming waar de vakbonden te veel aanwezig zijn want terwijl alle geesten openstaan voor de toekomst en de verandering houden zij vast aan achterhaald model
 3. niet in de politiek want in een maatschappij waar de mening van de meerderheid verward wordt met de waarheid kan je beter in TV-programma’s optreden dan in het parlement

Er blijft dus niet veel meer over. Topsporter, cafébaas, ondernemer, werkloze, nieuwe man … Nog een paar dagen en ik kom uit de kast.

PS Paus is uitgesloten want dat is een multinational en die job is trouwens al ingenomen. Priester laat ik ook aan mij voorbijgaan want die werken voor dezelfde multinational.

2012-04-15 13.04.47 copy

5 gedachtes over “Eerst even -voor de zekerheid- herhalen wat we niet gaan doen

 1. Los van het feit of ik je visie en uitlatingen kan en/of zou moeten onderschrijven of begrijpen, mss toch even onderstaande reactie meegeven.

  Zonder te willen vitten zou ik je er even op willen wijzen dat je 2e reeks voornemens/beslissingen niet op 14/11/2013 maar vermoedelijk wel een jaartje eerder werden genomen. Neen?

 2. Tja, Bruno … wat weet jij nog over de toekomst? Plaatske op de kermis? Dat is in ieder geval geen multinational, geen vakbond, niet beursgenoteerd, succes verzekerd als je wat inventief bent!
  Graptje :-).

 3. Beste Bruno,

  Benieuwd naar uw plannen, maar in afwachting van toekomstige onthullingen heb ik alvast een topvacature in de aanbieding.

  Afgelopen weekend heb ik een half uurtje nagepraat met “onze” voorzitter van “onze” gezamenlijke weekendliefde, meer bepaald “den Beerschot”.
  Hij is stilaan overtuigd dat een CEO, naast de post van voozitter, een meerwaarde kan betekenen voor onze geteisterde club.
  Als ik in de wandelgangen rondloop, zie ik maar één iemand die zich geroepen moet voelen… ;-).

  Immers, iemand moet eindelijk de deuren openen met het Stadsbestuur, iemand moet grote sponsoren overtuigen van brood en spelen op topniveau in onze prachtige stad en iemand moet ervoor zorgen dat de rust binnen en buiten onze club terugkeert.

  Uw succesvolle doortochten bij kleine, middelgrote en topbedrijven bewijzen dat U de geschikte man bent voor deze uitdagende job.

  De nieuwe visie en missie binnen onze club charmeren U ongetwijfeld. Bij de strategie stellen velen zich vragen en deze dient op korte termijn geherdefinieerd te worden.
  Zoniet blijft de WCO als een molensteen rond onze nek hangen en lijkt een nieuw Alfacam verhaal in de maak… .

  Uw zonen en ondergetekende zullen U dankbaar zijn. Uw eega mag U zelf overtuigen van deze onverwachte wending in uw carrière.
  Maar verrassingen maken het leven zoveel mooier, toch… :-)?

  Uitkijkend naar onze volgende thuiswedstrijd, groet ik U hartelijk.

 4. Bruno, ik ben ontzettend benieuwd naar je volgende stap! Pas op voor de typische Ikea kast, waarbij je gemakkelijk je vingers tussen de deuren steekt. Eigen ervaring uiteraard. Succes! An

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s