My first tip to starters? Get your coaching right!

Natuurlijk word ik geen topsporter, werkloze, cafébaas of nieuwe man. In alle toelatingsproeven haalde ik een schandalige onvoldoende. Gelukkig heb ik met al mijn assessoren (hoe noem je zoiets in het Nederlands?) een deal kunnen sluiten dat elke informatieontsluiting over dit proces zal resulteren in een dwangsom. Als zij hun boekje te buiten gaan ben ik dus al bij voorbaat binnen …

Maar we worden ondernemer, inderdaad, we starten een bedrijf en ‘we put our money where our mouth is’. Over hoeveel geld het gaat en waar mijn mond staat houden we het nog even stil. Want mijn engelbewaarder -tegenwoordig heet zoiets coach– wilde mij dringend zien vandaag.

Engelbewaarders bestaan dus echt, beste vrienden en vriendinnen. Eigenlijk hebben we er allemaal één nodig. Of verdienen we er één. Je hoeft er zelfs niet voor te bidden. Als je het wil vind je zoiets vanzelf.

Mijn advies aan alle startende ondernemers? Selecteer jouw engelbewaarder -jouw coach– vooraleer je start. Zorg ervoor dat je iemand hebt die in alle sereniteit op het juiste moment de juiste vragen stelt en je aan het denken zet. Want anders beland je in de chaos. Teveel startende ondernemers worden immers gecoached door hun spiegel. En die geeft je altijd gelijk. Maar daar leer je niets van. Tot morgen.

3 gedachtes over “My first tip to starters? Get your coaching right!

  1. Bruno, ik volg je daarin volledig. Bij Forte coachen we ondernemers in technologie-bedrijven om hun focus op de markt te houden, want net daar wringt vaak het schoentje. En we zijn ook aan het werken aan een nieuw bedrijf dat de cijfers, de investor relations en het bestuur op de juiste manier organiseert. I’ll keep you posted too.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s