24 uur per dag aan de slag

Ondanks het feit dat mijn vader op de barricades heeft gestaan voor de vijfdaagse werkweek was de voorbije week er ééntje van zes dagen. We hebben immers al onze tijd nodig om een aantal technische veronderstellingen te toetsen. Met een global technology startup krijg je immers maar één kans en dat betekent dat alles haarjuist moet zijn vanaf de eerste dag. Checken, checken en cross-checken. We krijgen de besten van de besten bij elkaar. Van nerds over technische specialisten tot distinguished engineers. Elke dag komen er zekerheden bij en vallen er onzekerheden weg. Zeer rationeel en op een zeer objectieve wijze bouwen we hier in België de blueprint uit van een uniek concept. Aan een ritme van minstens 12 uur per dag.

En aan de andere kant van de wereld (op -9 uur zoals dat heet) gaat het er helemaal anders aan toe. Daar wordt deze week met zeer veel emotie gekeken hoe we vanuit Californië de ‘killer apps’ bovenop dit platform kunnen gaan creëren. Even proefdraaien in afwachting van een echte start binnen enkele maanden. Daar is de sky echt de limit en mag er een beetje gezweefd worden. Want creatievelingen moeten kunnen dromen en hun verhalen kunnen vertellen. Ook aan een ritme van minstens 12 uur per dag.

En zo draait onze startup deze week dus 24 uur per dag op proef; 12 uur vanuit België en 12 uur vanuit Californië. Als een (h)echte local/global, yin/yang, technology/marketing starter. En af en toe een skypecall tussen de 3 stichters, op een uur dat voor iedereen haalbaar is. Elkaar zeggen dat de technici op schema zitten en dat de marketeers elke dag meer mogelijkheden zien. Zeggen dat we de beste security, authentication en transaction specialisten in België vinden. En dat de global marketing zo snel mogelijk vanuit USA moet gebeuren.

Ook dat maakt ons concept uniek; we kiezen niet tussen België of USA. Neen, we doen beiden tegelijkertijd. En kunnen dus dubbel zo snel opstarten. Omdat we 24 uur per dag aan het werk zijn. Op 2 continenten. Dat niemand daar nog nooit aan gedacht heeft!

PS bekijk ook eens onderstaande video van Steve Jobs die ik ontving van de Yambla boys, 2 oud-medewerkers die met hun startup al genomineerd zijn als Belgian start-up of the Year in de Data News Awards for Excellence 2013

Een gedachte over “24 uur per dag aan de slag

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s