Goede raad van een goede maat

Het weekend gebruiken we steeds om bij te lezen. Want bijlezen is bijblijven. En regenachtige weekends zorgen voor nog meer leestijd. Vandaag was het weer zover; De Standaard, De Tijd, GVA, Trends, Knack, Sportmagazine en … ja zelfs De Zondag. Alleen Kerk & Leven heb ik niet gelezen. Maar daar ben ik nooit op geabonneerd geweest. Zouden die trouwens ook een iPad versie hebben?

Het meest heb ik genoten van de Levenslessen van Tony Mary in Knack. De acht dingen die Tony niet meer wil doen. Voor iedereen het lezen waard. Recht uit het hart. Geen blad voor de mond. Zoals ik hem ken. Deze perfect tweetalige Brusselaar zal nooit de titel van baron dragen want daarvoor heeft hij te dikwijls zijn juiste mening gezegd (lees … anderen op hun tenen getrapt) en dat wordt in een land dat aan elkaar hangt van compromissen (en niet van consensus) nooit in dank aanvaard. Maar voor mij is Tony een man uit één stuk, de eerste Vlaamse Baron. iemand met Ballen, Assertief, Rechtdoorzee, Objectief en een gezonde Narcist.

Ik onthoud vooral wat Tony vandaag wel zou doen. ‘Als ik vandaag aan het begin van mijn carrière zou staan, dan werd ik wellicht entrepreneur. Want kleine ondernemers kunnen wel nog een stempel op hun bedrijf drukken. Of misschien zou ik wel naar het buitenland trekken. Ja, dat zou ik doen. Hier is er toch niets meer’.

Deze week hebben we met drie IrisPact NV opgericht. En terwijl ik dit stukje hier schrijf zijn de twee andere medestichters in Los Angeles aan het bekomen van hun transatlantic. Want wij gaan ondernemen vanuit Vlaanderen met wereldwijde ambitie.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s