Mijn drie bedenkingen aan de vooravond van Kerstmis

Neen, van mij geen kaart of email ter gelegenheid van Kerstmis. Geen Kerstkaart want de opper-postbode werd de laan uitgestuurd en geen Kerst e-mail want we mailen al teveel onzin naar elkaar. Wel drie bedenkingen. Kort en krachtig.

Primo. Bedankt voor alle felicitaties naar aanleiding van de kapitalisatie van IrisPact. Iedereen even met beide voeten op de grond zetten. Het betreft hier een intentieverklaring van 17,55 mio dollar over 12 maanden met een eerste hard commitment van 5 mio dollar in januari 2014. Na 30 jaar ervaring in ICT weet ik hoe gemakkelijk het is om geld los te weken en uit te geven in projecten. Maar een project “op tijd, binnen budget, volgens de specificaties en zonder bugs” opleveren is nog steeds een zeldzaamheid. Of IrisPact een uitzondering op deze regel wordt zullen we weten in 2015. Ja inderdaad 2015. Want u gaat gedurende 12 maanden niets meer van ons horen. Want wij zijn hard aan het werk.

Secundo. Bedankt voor alle email wensen. Vooral van die mensen die de rest van het jaar niet reageren op emails die ik hen stuur om over doordeweekse dingen te praten en te overleggen. Ik was één van de eersten om traditionele kerstkaarten te vervangen door emails maar elektronische wensen worden met de dag holler en hoeven dus voor mij niet meer. Emails sturen kan iedereen.

Tertio. De man van het jaar? Edward Snowden. Want die vertelde -eindelijk- wat velen al wisten maar wat door niemand mocht geweten worden. Als dank voor deze rechtlijnigheid en eerlijke communicatie mag deze moedige kerel nu Kerstmis vieren ver van alle vrienden, kennissen en familie.

Een gedachte over “Mijn drie bedenkingen aan de vooravond van Kerstmis

  1. Voeg aan de mannen (vrouwen) van het jaar ook maar Bradley (Chelsey) Manning en Julian Assange toe. Eigenlijk alle mensen die ons laten zien dat ethische regels belangrijker zijn dan wetten. Martin Luther King wist dat ook al, maar we leren traag..! Als je twijfelt tussen wat je vindt dat je moet doen en wat volgens de regels ‘mag’..

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s