Reis rond de wereld

Inspire people to be their unique selves and enjoy life to the fullest

In het lokale Durbuy brachten we onlangs een avonturenkamp door om aan teambuilding te doen en onze leiderschapscapaciteiten aan te scherpen. Bepaalde aspecten die in België essentieel deel uitmaken van elke groepsactiviteit ontbraken weliswaar. Een lekkere BBQ en een trappist Westmalle waren deze keer spijtig genoeg niet aanwezig.

Tijdens mijn 4 daags verblijf  leerde ik bovendien dat ze in India geen problemen kennen, dat beweren ze althans zelf. Er zijn enkel situaties die op een creatieve en innovatieve manier dienen aangepakt te worden. Het laatste gaat gedefinieerd onder de term “Jugaad”. Als echte Belg lijkt een minimum aan planning en communicatie op voorhand ook niet zo’n slecht idee.

Het samenbrengen van beide werelden zou misschien wel eens tot een optimale situatie kunnen leiden. Een vermenging van verschillende culturen kan bijvoorbeeld tot excellente voorbeelden van hedendaags leiderschap leiden. Satya Nadella groeide op in India maar verhuisde vervolgens naar de VS en…

View original post 93 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s