Een eenvoudige oplossing voor een complex probleem

Minister Turtelboom zoekt 1.7 miljard euro om de put van de groenestroom certificaten op te vullen. Anders dreigen de energieleveranciers dit door te factureren aan alle consumenten. Daarnaast zijn al deze consumenten stevige gebruikers van de producten van Omega Pharma dat straks voor 4 miljard euro verkocht wordt.

Vandaag echter geen enkele spandoek in Brussel om “meerwaardebelasting op aandelen” te eisen bij de verkoop van Omega Pharma. Tja, de grote vermogens van België zitten niet in Brussel maar in Knokke of het buitenland. Hopelijk komen de spandoeken dit weekend in de voetbaltribunes van Oostende of Lille. Met of zonder de steun van Test Aankoop en Unizo die resp. de belangen van de consument en de zelfstandigen verdedigen.

De nieuwe keizer van Oostende kan immers probleemloos de 1.7 miljard euro energiefactuur betalen die de oude keizer van Oostende heeft achtergelaten. Als dank zullen alle Belgen, met of zonder de trein, elk jaar terug hun vakantie doorbrengen in Oostende dat eindelijk in haar eer als Koningin der Badsteden zal hersteld worden. Niet in Knokke maar in Oostende zijn de frigoboxtoeristen welkom. Liefst boxen vol met Davitamon, Etixx, Predictor en Silence.

Dikke merci aan Marc Coucke voor deze mooie geste van 1.7 miljard. Hij krijgt zijn standbeeld op de wandeldijk, wordt burgemeester-voor-het-leven van de Stad, voorzitter-voor-het-leven van het Casino en van Elicio, de nieuwe naam van Electrawinds. De Tour heeft alvast een vaste startplaats en de Champions League Final een vast stadion voor de komende jaren. Ooit betekende OTC “over the counter”, nu wordt het “Ostend The Center”. Allemaal dankzij Marc en zijne Amerikaanse Papa. Je moet het maar doen!

(Deze bijdrage verscheen in lichtjes gewijzigde versie op 7 november 2014 in De Tijd onder de titel “Stel een mooi gebaar, Marc”)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s