Over Modern Times, Chez Bobonne en la Mort Subite

Na een drukke werkdag in Brussel zit ik hier in “A La Mort Subite” met een Mort Subite om een tweede mort subite in de vrijdagfiles naar Antwerpen te vermijden.

mort_subite_04

Het was ooit anders.

Eind van de jaren tachtig sleurden de Digital anciens hun jonge collega’s elke vrijdagavond mee naar Bobonne in Café au Dépannage op de Haachtsesteenweg in Evere. Bij Bobonne hing weliswaar een oranje betaaltelefoon van den RTT (de voorganger van Belgacom en Proximus voor mijn jonge vrienden en vriendinnen) maar je kon niet interzonaal bellen. Een goed excuus om wat te blijven hangen en de wederhelften -op een legitieme wijze- niet te kunnen informeren. GSMs waren er nog niet. Elke vrijdagavond donderde het toen in Antwerpen.

Zojuist heb ik met mijn smartphone via WhatsApp (incl. locatie) de achterban op de hoogte gebracht dat ik in Brussel de kroeg ben ingedoken in afwachting dat de files verdwenen zijn. Nog nooit zoveel emoticons met hartjes en kusjes achter elkaar gezien …. Als ik seffens thuis kom in het Antwerpse schijnt de zon!

Ik moet plots aan “Modern Times” met Charlie Chaplin denken. Zijn na dertig jaar de vrouwen of de wereld veranderd? Eén dag na vrouwendag blijf ik liever het antwoord schuldig maar ik ben technologie eeuwig dankbaar.

Ik ga hier vertrekken, de kroeg zit nog vol maar de files zijn weg … Bobonne is intussen overleden maar ze zou het me niet kwalijk genomen hebben.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s