Denk vandaag even goed na daar in Brussel over onze biometrische gegevens

Wat gaat de tijd snel. Het is intussen 3 jaar geleden maar de problematiek rond privacy en Own Your Own Data #OYOD is actueler dan ooit.

Screen Shot 2017-05-14 at 08.13.24

Internet giganten zijn dominante digipolisten geworden die onze persoonlijke gegevens zonder enige rancune vermarkten ‘at the speed of light’ bij gebrek aan een afdwingbaar wettelijk kader. Er zijn er zelfs die zeggen dat onder het motto van disruptie alles toegelaten is en dat regulering een achterhaald begrip is. “In US they innovate, in China they copy and in Europe they regulate”. Daarnaast is het evenwicht tussen security en privacy brozer dan ooit.

In het verleden waren we te tolerant over de islamisering van onze samenleving. Met alle gevolgen vandien; gelijkheid van man en vrouw, vrijheid van godsdienst etc … worden vandaag blijkbaar terug in vraag gesteld.

Als we nu even tolerant zijn aangaande de digitalisering dan ziet het er niet goed uit voor een aantal andere basiswaarden uit onze hedendaagse samenleving. Privacy en vrije markteconomie behoren dan bvb. definitief tot het verleden.

Biometrische gegevens (zoals irisscan of fingerprint) opslaan op de eID opent de deur voor het verhandelen van deze meest cruciale persoonlijke gegevens door “betrouwbare” of criminele digipolisten en versterkt alleen maar hun dominante posities.

Mensenhandel of slavernij is zo goed als volledig uit de wereld gebannen maar ipv samen op zoek te gaan naar een afdwingbaar wettelijk kader zetten we -met veiligheid als excuus- op deze zondagse ministerraad de deur nog meer open voor de beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde digitale mensenhandelaars. De cashberg van deze bedrijven neemt trouwens toe aan hetzelfde tempo als de schuldberg van sommige landen. Om maar even aan te duiden wie de wereld vandaag écht domineert.

IrisPact bestaat niet meer maar het werd wel uitgesproken als “I Respect“. En dat respect verdient ieder van ons aangaande zijn of haar identiteit. Iets meer respect dus voor het individu en wat minder respect voor de technology providers en de cybercriminelen.

PS een foto hoort thuis op een identiteitskaart en een irisscan en/of een fingerprint hoort inderdaad thuis op een digitale identiteitskaart maar zolang de digipolisten niet aan de ketting liggen en cybercrime niet onder controle is hebben dit soort alleenstaande nationale maatregelen geen enkele zin. It’s a global digital world. Kijk uit voor Islamisering 2.0!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s