Software is the infrastructure for the new economy

Data, the fuel for digital transformation” of “Data is the new oil of the digital economy” stond er ooit op de cover van Fortune Magazine. Deze nieuwe economie vraagt een software infrastructuur terwijl iedereen nog denkt aan wegen, beton, leidingen, kabels, kortom hardware, wanneer het woord infrastructuur valt.

api-full-form

APIs, Application Programming Interfaces zijn dé digitale bouwstenen van de digitale economie. Het zijn geen bakstenen maar software bouwstenen. De digitale legoblokjes zijn software, geen hardware. Dit kort opiniestuk uit De Tijd zou een eenvoudige eye-opener moeten zijn voor CEOs en alle andere beleidsmakers nadat ze allemaal in Davos een lawine van Big Data over zich heen hebben gekregen.

In de nieuwe economie wordt elk bedrijf immers -geheel of gedeeltelijk- een software platform als een spin in het midden van het eigen web.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s