Agfa, het verdriet van België?

Een mooi artikel uit De Tijd met als kop een citaat van de Agfa-CEO: ‘Ik werk niet alleen voor de aandeelhouders’

view

‘De opdeling houdt steek, omdat de twee een totaal verschillend bedrijfsmodel hebben. Nu combineren we eigenlijk met wat overdrijving Google en Arcelor onder één dak (lacht)‘, zegt de CEO maar verder in het artikel lezen we dat Agfa eigenlijk een beursgenoteerd pensioenfonds is.

De CEO en zijn bedrijf werken dus niet alleen voor de aandeelhouder maar vooral voor de huidige en toekomstige gepensioneerden. Klanten en jong personeel zijn blijkbaar minder belangrijke stakeholders.

Wat verder in het artikel wordt alles mooi samengevat. ‘Gisteren gaf ik aan de universiteit nog een speech voor economiestudenten. Voordien kenden ze Agfa niet, nu kennen ze ons wel en bovendien om de juiste redenen. Hun ouders kennen Agfa wel, maar om de verkeerde redenen (lacht).’

Zowel Agfa als België lijden onder de vergrijzing, de onhaalbare pensioenbeloftes uit het verleden en veel te trage veranderings- en vernieuwingsprocessen. Lees daarom het artikel uit De Tijd opnieuw maar doe eerst een “search & replace” van ‘Agfa’ door ‘België’. De durvers mogen bij het herlezen altijd een communautaire bril opzetten, dat zorgt voor nog meer bedenkingen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s