Cordon Sanitaire 2.0

Cordon_sanitaire

Terwijl #politici en #pers blijven #polariseren met hun #vk2019 analyses in (social) media komen de juiste conclusies deze ochtend via twee korte tweets van apolitieke technocraat Geert Noels:

  1. Met deze uitslag zal men hopelijk beseffen dat men 5 kostbare jaren heeft verloren. Vooral door interne sabotage. #begroting #klimaat #migratie #energie #arbeidsmarkt
  2. De grote verliezer van #vk2019 is “de peilingen”, en dat is geen verrassing als je weet hoe onnauwkeurig en onwetenschappelijk ze genomen worden.

Het is blijkbaar tijd voor een #cordonsanitaire rond de traditionele tripartite partijen. Het systeem heeft een #reboot nodig. Herman Daems stelde dat al vast in zijn uitstekend boek “De Uitgeputte Overheid”.

De 5 voorbije jaren toonden het al aan maar de komende jaren zullen bewijzen dat de verandering niet van de politiek maar van de burgers dient te komen.

#vk2019 zouden wel eens de laatste verkiezingen kunnen zijn die werden gewonnen door een politieke partij want diezelfde #vk2019 toonden aan dat social media krachtige luidsprekers zijn geworden om anderen te overtuigen van het grote gelijk.

Volgende keer is het misschien een apolitieke burgerbeweging van technocraten met gezond en duurzaam verstand die twitter en facebook gebruikt om mensen op basis van echte feiten samen te brengen en niet tegen elkaar op te zetten.

Geen platvloers populisme en polarisatie maar doordacht denken en disruptie gevolgd door echte verandering en transformatie. Daarna zal de vooruitgang automatisch volgen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s